Turki Negara Dua Wajah - Pengkhianatan Ataturk Terhadap Dunia Islam

Not yet rated Write a review
Price
RM 18.00
Availability:
In Stock
Product Code:
BAR 00002
Brand:
Alam Raya Enterprise Sdn Bhd

Usually dispatches within 3 to 5 working days.

Share

Turki Negara Dua Wajah - Pengkhianatan Ataturk Terhadap Dunia Islam

Turki pimpinan Kamal Ataturk, menjauhkan Islam dari kepimpinan hidup manusia. Negara dua wajah ini adalah bencana yang paling dahsyat dalam sejarah manusia dan kemanusiaan. Meminggirkan agama (deen) ini dari fungsinya sebagai pedoman dan petunjuk jalan kehidupan manusia adalah tikaman yang paling memedihkan dan menusuk jantung umat.

Sesungguhnya kesengsaraan dan nasib malang yang menimpa pada diri manusia, khasnya pada keluarga serta masyarakat pada amnya, adalah natijah dan hasil yang alami serta buah yang buruk akibat dilenyapkan Al-Quran dari singgahsana kehidupan yang universal serta pandangan hidup yang menyeluruh.

Sesungguhnya, kebingungan, kehilangan, kegagalan dan kesempitan yang menyelubungi kehidupan manusia seluruhnya, adalah perbuatan dari tangan-tangan jahat yang digerakkan oleh musuh-musuh yang hina (terutamanya orang-orang Yahudi).

Mereka meruntuhkan bangunan yang agung ini dan merobohkan menara yang menjadi petunjuk jalan bagi generasi Islam serta memusnahkan lembaran besar mengenai kebenaran, kepahlawanan dan keluhuran yang dinukilkan kaum Muslimin dengan jihad dan amal salehnya selama tiga belas abad.

Bagaimana bangunan ini runtuh? Bagaimana menara cahaya dan penyuluh itu dirobohkan? Bagaimana negeri Islam yang gemilang, iman dan ketamadunan luhur itu hilang? Bagaimana pula kekhalifahan itu runtuh?

Buku ini mengupas seluruh upaya Yahudi untuk meruntuhkan kekhalifahan Islam terakhir melalui bonekanya yang dikenali sebagai Musthapa Kamal Ataturk-sang manusia berhala yang berjiwa serigala.


Book
Book Author Dr. Abdullah Azzam
Book ISBN 9789834369309
Book Pages 154 Halaman
Book Size 5.5”x 8.5”
Write a review